Site Overlay

Over Jazzhuis Abcoude

Jazzhuis Abcoude
– spraakmakend, inspirerend en eigenwijs

Sinds september 2013 is gemeente De Ronde Venen een jazzpodium rijker: Jazzhuis Abcoude. Dit podium wordt betaald uit de eigen bijdragen van jazzliefhebbers en biedt tegenwicht aan een cultureel klimaat waarin teveel verdwijnt. Jazzhuis Abcoude verrast met mooie, inspirerende, eigentijdse en toegankelijke jazzconcerten.

Jazzhuis Abcoude is onderdeel van de Stichting Jazzhuis:

–  Dirk Beets (penningmeester/programmeur/trompettist)
–  Jelske Hoogervorst (voorzitter/saxofonist)
–  Jacqueline de Rijk (secretaris/pr/jazzliefhebber).

Topjazz in de Hanenbalken
Jazzhuis Abcoude wordt gedragen door een gevarieerde groep van 80 mensen, die  € 80,00 per jaar inleggen. Het totale budget komt uitsluitend ten goede aan de uitvoering van de concerten. Deelnemers hebben toegang tot vier kwalitatief hoogstaande jazzconcerten per jaar door uitsluitend professionele jazzmusici. De ambiance is aangenaam los, er zijn leuke interviews tussendoor met de muzikanten en voorafgaand aan sommige concerten wordt een informatieve inleiding verzorgd om meer te weten te komen over jazz en de muziek die tijdens het concert wordt gespeeld. Met dank aan café-restaurant De Eendracht Abcoude fungeert de sfeervolle zaal ‘De Hanenbalken’ vier avonden als thuis van het Jazzhuis.

Programma
De programmering bestaat uit nationale jazzhelden en internationale gasten en wordt vaak kort van tevoren bekend gemaakt. Op die manier kunnen we inspelen op de actualiteit en bijvoorbeeld gebruik maken van vrije data in tourschema’s van buitenlandse coryfeeën.

Aanmelden als vriend
Wilt u als jazzliefhebber niets missen? Stuur dan een mail via deze link.
Dan ontvangt u nader bericht over bevestiging en betaling.

Mailinglist losse kaarten
Per concert komt een zeer beperkt aantal losse kaarten à € 22,00 beschikbaar. Als dat het geval is berichten we daarover via een mailinglist. Wilt u zich alleen daarvoor aanmelden? Stuur dan een mail via deze link o.v.v. Mailinglist.

Geniet van Nederlands beste jazzmusici in hartje Abcoude, waar je gratis kunt parkeren en vooraf een heerlijk hapje kunt eten in café-restaurant De Eendracht.
Het dak gaat eraf in De Hanenbalken!