Site Overlay

 Zaterdag 23 september 2023

NOHMI

Zaal open: 19:45 uur
Aanvang concert: 20.30 uur

NOHMI valt in onze categorie ‘jonge honden’ en vertegenwoordigt een hele nieuwe lichting musici die de grenzen van jazz opzoeken en daar hun spannende eigen draai aan geven.
▪ Miran Noh – piano
▪ Auke de Vries – drums
▪ Patricia Mancheño – contrabas
▪ Daniel Clason – trompet
▪ Claudio Jr De Rosa – saxofoon

De uit Zuid-Korea afkomstige jazzpianist Miran Noh is geschoold in jazz en klassiek. Zij laat zich inspireren door klassieke componisten als Ravel, Debussy en Prokofjev. Daarnaast is Noh beïnvloed door jazzpianisten als Bill Evans, Brad Mehldau en Shai Maestro. Dat is te horen aan haar pianospel en gelaagde composities, waarin zij sferen en stemmingen oproept door middel van timbre, orkestratie en harmonische aanpak. Ook de vier andere bandleden hebben een sterke klassieke basis. Alle NOHMI-leden zijn afgestudeerd aan het Rotterdamse Codarts Conservatorium en hun eerste album ‘A Bird at the Edge’ werd vorig jaar gepresenteerd op het festival So What’s Next. Met dit album presenteert Miran Noh zich als een van de meest veelbelovende jazzmusici van haar generatie. Op dit moment zijn zij bezig met een tour langs verschillende jazzpodia en doen daarbij ook het Jazzhuis aan, natuurlijk, want wij zijn het leukste kleine podium van Nederland!

Losse kaarten

Vanwege de jaarledenformule met vaste plaatsen zijn er voor onze concerten maar zeer beperkt losse kaarten verkrijgbaar à € 20,00. Reserveren kan uitsluitend door een e-mail te sturen. U hoort dan snel of er nog plaats is.

================================================

De overige data voor seizoen 2023-2024 zijn:
▪ za 25 november 2023 (avond)
▪ zo 4 februari 2024 (middag)
▪ za 6 april 2024 (avond)

In Jazzhuis Abcoude speelt uitsluitend Nederlandse (en soms internationale) top. Kijk maar eens wat vooraf ging in Jazzhuis Abcoude.