— Hide menu

Programma

Zondag 10 februari

Zaal open: 14:45 uur
Aanvang:  15.30 uur

StarkLinnemann – uitverkocht!

Jazzhuis Abcoude staat erom bekend de grenzen van de jazz op te zoeken en bezoekers kennis te laten maken met het onbekende en onverwachte. Deze middag hebben we weer iets heel bijzonders in petto: een crossover tussen jazz en klassiek, vertolkt door de tijdloze virtuozen van StarkLinnemann.

– Paul Stark – piano
– Jonas Linnemann – drums, percussie
– Vasilis Stefanopoulos – dubbele bas
– Iman Spaargaren – tenorsax, basclarinet, clarinet

In een geheel eigen stijl laten zij jazz versmelten met elementen uit de klassieke muziek en wereldmuziek. Het resultaat is een bijzondere symbiose tussen moderne, authentieke ritmes en traditionele klanken. Klassieke meesterwerken van Liszt en Chopin transformeren in lange complexe, maar coherente moderne jazzcomposities. Hun laatste album Pictures at an Exhibition is geïnspireerd door de gelijknamige compositie van  Modest Moessorgski uit 1873. Die schreef hij naar aanleiding van het plotselinge overlijden van zijn goede vriend, kunstschilder Viktor Hartmann. Het is een wervelwind aan dynamiek en emoties, door StarkLinnemann vertaalt naar hedendaagse jazz.

Spannend, mooi, meeslepend, ontroerend – u gaat het allemaal meemaken op zondagmiddag 10 februari in het Jazzhuis!

Er zijn slechts beperkt losse kaarten beschikbaar à € 20,00 – uitsluitend te reserveren per mail.

Het geluid van StarkLinnemann is een unicum in de jazzhistorie, met composities die hopelijk – net als de klassieke stukken die de basis vormen – tijdloos blijken te zijn en voortleven. Want dát is wat StarkLinnemann met hun kunstenaarschap wil bereiken: net als bij het winnen van een olympische medaille tot het uiterste te gaan en een uitzonderlijke prestatie neerzetten. Zodat mensen over 150 jaar later de muziek van StarkLinnemann nog steeds zullen waarderen.

===================================================================================================

Overige data seizoen 2018 – 2019

  • zaterdag 6 april 2019 (avond)

====================================================================================================

Stichting MT Guggenheim Foundation stelt piano beschikbaar voor Jazzhuis Abcoude

Op zaterdag 28 maart 2015 werd deze ingewijd door niemand minder dan Jeroen van Vliet, tijdens het concert van Estafest.

161