— Hide menu

Programma

Zaterdag 8 april:

Michael Moore Quartet

Muziekkunstenaars in de achtervolging

 

 

 

 

 

 

 

 

– Michael Moore – alssax en klarinet
– Clemens van der Feen – bas
– Michael Vatcher – drums
– Harmen Fraanje – piano

Altsaxofonist, klarinettist en componist Michael Moore wordt internationaal geroemd om zijn prachtige toon en rijke muzikale fantasie. Voortdurend zorgt hij voor nieuwe impulsen in de Amsterdamse jazzscene, als componerend lid van ICP Orchestra of als leider van zijn eigen bands. De in Californië geboren rietblazer combineert het beste van verschillende werelden: de finesse van de Amerikaanse jazztraditie, de anarchie van de New Dutch Swing en de eigenzinnigheid van volksmuziek uit alle windstreken.Het Michael Moore Quartet heeft een vaste bezetting met op piano Harmen Fraanje, op contrabas Clemens van der Feen en op drums Michael Vatcher. Vatcher en Moore spelen al meer dan 30 jaar samen in verschillende bands, waaronder Available Jelly.

Zaal open: 19.45 uur
Aanvang concert: 20.30 uur

Er zijn beperkt losse kaarten à € 20,00 beschikbaar. Stuur een mail om te reserveren. U ontvangt dan snel bericht of er nog plaats is.

Bekijk hieronder een fragment:

Altsaxofonist en klarinettist Michael Moore wordt in 1954 in Californië geboren. Als kind leert zijn vader hem klarinet spelen. Hij ontwikkelt zich tot musicus aan het New England Conservatory onder Jaki Byard. Eind jaren ’70 toert hij als lid van de Salt Lake Mime Troupe voor het eerst door Europa. Meteen voelt hij zich aangetrokken tot het avontuurlijke jazzklimaat dat daar heerst. In 1982 beslist hij dan ook om definitief naar Europa te verhuizen. Hij vestigt zich in Amsterdam, waar hij onder meer samenwerkt met Misha Mengelberg, Guus Janssen en Han Bennink. Ook blijft hij samenspelen met Amerikaanse musici. Zo behoren zijn groepen met bassist Mark Helias, drummer Gerry Hemmingway en pianist Fred Hersh in de jaren ’80 en ’90 tot het beste wat jazz op dat moment te bieden heeft.

Voor zijn kwartet verzamelde Michael Moore niet de minsten. Pianist Harmen Fraanje is hét grote talent van de jonge generatie Nederlandse musici. In ons land is hij vooral bekend als lid van het Narcissus Quartet van Robin Verheyen en van zijn duo-concerten met Philip Catherine. Maar hij doet nog zo veel meer dan dat. Zo leidt hij eigen projecten met o.m. Magic Malik, Martijn Vink en Ernst Reijsiger. Ook is hij lid van Fugimundu, met trompettist Eric Vloeimans en gitarist Anton Goudsmit, en van het Stefan Lievestro Sextet.

Ook bassist Clemens van der Feen is zo’n talent. Ook hij is lid van het Narcissus Quartet. Daarnaast leidt hij zijn eigen groep en is hij lid van o.m. het Jesse Van Ruller Trio. Op zijn laatste cd vertolkt niemand minder dan Toots Thielemans een gastrol.

Drummer Michael Vatcher groeit net als Michael Moore op in Californië. In 1981, één jaar voor Moore, verhuist hij naar Amsterdam. Michael Vatcher is een veelzijdige drummer. Hij is ook lid van het trio BraamDeJoodeVatcher en  Available Jelly.

 

====================================================================================================

Stichting MT Guggenheim Foundation stelt piano beschikbaar voor Jazzhuis Abcoude

Op zaterdag 28 maart 2015 werd deze ingewijd door niemand minder dan Jeroen van Vliet, tijdens het concert van Estafest.

161