— Hide menu

Programma

Extra concert – Zaterdag 17 juni 2017 (80 plaatsen beschikbaar)

Bart Wirtz (kwintet)

Na een geweldig jazz-seizoen hebben we nóg een klapper in petto. Op zaterdag 17 juni organiseren we op basis van vrije kaartverkoop een extra concert van niemand minder dan saxofonist Bart Wirtz. Kaarten kosten € 20,00 en zijn per mail te reserveren. Het concert vindt plaats in De Hanenbalken boven café-restaurant De Eendracht in Abcoude. Er zijn 80 plaatsen.

Zaal open: 19.45 uur
Aanvang:  20.30 uur
Einde: omstreeks 22:45 uur

Bart Wirtz trad al eerder op in het allereerste Jazzhuis-seizoen. Een concert waar de vonken vanaf vlogen, toen met Vincent Houdijk op vibrafoon en Jan Smit op basklarinet. Nu keert Bart Wirtz terug met het kwintet waarmee hij zijn nieuwe album Beneath The Surface heeft opgenomen. Wederom een virtuoze bezetting, o.a. met Niek de Bruijn op drums, de energieke jonge gast die onlangs met de Houdini’s in het Jazzhuis optrad.

Op Beneath The Surface duikt Wirtz letterlijk onder het oppervlak. Ieder nummer heeft een andere stijl en emotie als uitgangspunt. Het is Wirtz’ vierde en meest persoonlijke plaat tot nu toe. In een mix van jazz, funk, hip-hop en rock hopt hij heen en weer tussen hoofd en hart. Geen WK saxofoonspelen, maar een totaalbenadering van muziek met elektronische toverdozen, percussie, zinderende flexibiliteit en ijzersterk ritme. En een saxofoon uiteraard.

Bart Wirtz – altsax
Emiel van Rijthoven – piano
Kasper Kalf – contrabas
Niek de Bruijn – drums
Phil Martin – percussie

Beluister fragmenten van de cd of bekijk French Press & a Bottle of Coke

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

====================================================================================================

Stichting MT Guggenheim Foundation stelt piano beschikbaar voor Jazzhuis Abcoude

Op zaterdag 28 maart 2015 werd deze ingewijd door niemand minder dan Jeroen van Vliet, tijdens het concert van Estafest.

161