— Hide menu

Programma

Zaterdag 24 november

Zaal open: 19:45 uur
Aanvang:  20.30 uur

Izaline Calister trio (uitverkocht)

– Izaline Calister: zang
– Angelo Verploegen: bugel
– Ed Verhoeff: gitaar

Izaline Calister, Edison-winnares in 2009, heeft de afgelopen zestien jaar een imposante staat van dienst opgebouwd als singer-songwriter. Trouw aan haar Antilliaanse roots zingt ze met veel gevoel en gratie in het Papiaments en weet daarmee een wereldwijd publiek te bereiken, waaronder een trouwe schare fans. Naadloos combineert zij pulserende Afro-Antilliaanse ritmes met jazz, nu eens bescheiden, dan weer spannend. Vanwege haar grote maatschappelijke betrokkenheid en ambassadeurschap voor de Antilliaanse cultuur en het Papiamentu is zij gekroond tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Dit wordt een avond met een gouden randje!

Sinds deze zomer treedt Izaline op als trio met twee geweldige jazzmuzikanten: Angelo Verploegen op bugel en Ed Verhoeff op gitaar. Het resultaat is wonderschoon. Izaline zingt in vijf verschillende talen een selectie uit het Braziliaanse songboek, jazzstandards en haar eigen composities. Haar stem mengt zich perfect met het zachte, fluwelen geluid van de bugel, ondersteund door het ritmische, warme spel van de gitaar. Afgelopen juli trad het trio op in het Concertgebouw Amsterdam. Een zodanig succes, dat zij besloten om de opnames op cd uit te brengen: ‘Live at the Concertgebouw’. Het wachten is nu op de Jazzhuis-sessies!

Er zijn slechts beperkt losse kaarten beschikbaar à € 20,00 – uitsluitend te reserveren per mail.

====================================================================================================

Overige data seizoen 2018 – 2019

  • zaterdag 24 november 2018 (avond)

  • zondag 10 februari 2019 (middag)

  • zaterdag 6 april 2019 (avond)

====================================================================================================

Stichting MT Guggenheim Foundation stelt piano beschikbaar voor Jazzhuis Abcoude

Op zaterdag 28 maart 2015 werd deze ingewijd door niemand minder dan Jeroen van Vliet, tijdens het concert van Estafest.

161