— Hide menu

Programma

Zondag 12 februari:

De Houdini’s feat. Anton Goudsmit

– UITVERKOCHT

Wil je de blues? Dan krijg je de blues!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

– Anton Goudsmit – gitaar
– Marius Beets – bas
– Niek de Bruijn – drums
– Erwin Hoorweg – piano
– Rolf Delfos – sax
– Angelo Verploegen – trompet
– Ilja Reijngoud – trombone

De Houdini’s en Anton Goudsmit hebben elkaar gevonden in hun gezamenlijke zoektocht naar muzikale ellende in de breedste zin des woords. Samen onderzoeken zij de ware aard van de blues. Om die vervolgens niet minder dan volledig binnenstebuiten te keren. Met Goudsmit als speciale gast verdwijnt iedere gekunsteldheid regelrecht in het bluesmoeras. Jankende gitaar, scheurende blazers en een gruwelijk vitale groove, het kenmerk van de Houdini’s.

Zaal open: 15.00 uur
Aanvang concert: 15.30 uur

Er zijn beperkt losse kaarten à € 20,00 beschikbaar. Stuur een mail om te reserveren. U ontvangt dan snel bericht of er nog plaats is.

Het sextet The Houdini’s barst al 25 jaar uit zijn voegen van de energie. Waar boeienkoning Houdini goochelde met sloten, doen deze muzikanten het met noten. Zij zijn de koning van de hardbop en geven met respect voor traditie een eigentijdse draai aan jazz.  Stilzitten gaat echt niet lukken, swingen ga je! Van het onnavolgbare drumwerk van Niek de Bruijn en de onverbiddelijk stuwende bas van Marius Beets. Mix dit met virtuoos pianospel en de beste blazerssectie van Nederland en je hebt het juiste recept voor het volgende Jazzhuisfeestje!

Bekijk hieronder een fragment:

 

 

 

====================================================================================================

Stichting MT Guggenheim Foundation stelt piano beschikbaar voor Jazzhuis Abcoude

Op zaterdag 28 maart 2015 werd deze ingewijd door niemand minder dan Jeroen van Vliet, tijdens het concert van Estafest.

161