— Hide menu

Programma

zaterdag 25 september 2021

Ramón Valle – soloconcert

Dit concert vindt veiligheidshalve nog plaats in 2 shifts, waarbij max. 30 bezoekers aanwezig kunnen zijn. Tussen de 2 shifts zit drie kwartier pauze voor publiekswissel en schoonmaak. Zo kan iedereen coronaproof genieten van deze mooie opening van een nieuw seizoen jazzconcerten in een unieke setting.

– Eerste concert van 19.30 – 20.30 uur
3 kwartier pauze voor publiekswissel en schoonmaak
– Tweede concert: van 21.15 – 22.15 uur

Ramón woont al ruim 20 jaar in Nederland en is het charismatische gezicht van de Cubaanse jazz. Zijn pianospel is overdonderend en expressief. Hij staat bekend om zijn golden touch op de piano en het creëren van originele, memorabele melodieën. Ramón groeide op in Havana en kon tijdens zijn strenge klassieke muziekopleiding zijn liefde voor jazz alleen uiten door stiekem te improviseren. In 1997 kwam hij naar Nederland om zijn eigen sound te ontwikkelen, een boeiende mix van moderne jazz en latin ritmes.

Ramón speelde op prestigieuze festivals als North Sea Jazz, London Jazz, Havana Jazz en Montreux Jazz. Ook is hij bekend van zijn samenwerking met Roy Hargrove, Marcus Miller en Chucho Valdes. Met zijn album The Art Of Two won hij in 2018 Cuba’s meest prestigieuze muziekprijs. Datzelfde jaar schreef hij een compositie voor het Ricciotti Ensemble. Met dit hele orkest is hij naar Cuba gereisd, waarvan 24classics.com een serie maakte. In 2019 ontving Ramón Valle een ere-award voor zijn werk als pianist en componist en werd benoemd tot een van de beste latin-jazz pianisten in de wereld.

Vanwege de formule met 60 vaste jaarleden is er voor dit concert slechts een beperkt aantal plaatsen beschikbaar voor losse verkoop. Deze plaatsen à € 20,00 zijn uitsluitend per e-mail te reserveren. Geef daarbij aan of je voor het 1e of 2e concert wilt reserveren.

Seizoen 2021 – 2022

De overige data voor seizoen 2021-2022 zijn:
▪ zaterdag 27 november 2021 (avond)
▪ zondag 6 februari 2022 (middag)
▪ zaterdag 2 april 2022 (avond)

================================================

In Jazzhuis Abcoude speelt uitsluitend Nederlandse (en soms internationale) top. Kijk maar eens wat vooraf ging in Jazzhuis Abcoude.